Η ιστορία μας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εισαγωγέων Ωρολογίων (ΠΣΕΩ) ιδρύθηκε το 1988 με τότε πρόεδρο τον Δημήτριο Ανδρεάδη. Η ίδρυση του κρίθηκε αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικραττούσε στην αγορά και κυρίως για την αντίδραση στην τότε επιβολή του ΦΠΑ 36%, με παράλληλη διατήρηση των ήδη υψηλών δασμών εισαγωγής καθώς και για την εφαρμογή του νόμου Α33 που επέβαλλε μέγιστο όριο εμπορικού κέρδους στις εταιρείες εισαγωγής 33%.

Πριν τη δημιουργία του ΠΣΕΩ οι εισαγωγείς ωρολογίων συμμετείχαν στον Σύλλογο Ωρολογοπωλών Κοσμηματοπωλών Αθηνών, υπό την προεδρία του Στυλλιανού Αθηνιωτάκη, με έδρα στη Βουκουρεστίου, έχοντας 2 εκπροσώπους στο ΔΣ του.

Το 2009 ο ΠΣΕΩ απέκτησε έδρα στην οδό Καπνικαρέας 3 στο κέντρο της Αθήνας, νέο ανανεωμένο λογότυπο και ισχυροποίησε τη δομή του ως θεσμικό όργανο. Η προσέλκυση τότε πολλών νέων μελών καθώς και ο αυξανόμενος αριθμός brand ωρολογίων στην Ελληνική αγορά δημιούργησε την ανάγκη για ενιαία και πιο οργανωμένη παρουσία στις Διεθνείς Κλαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με τη Helexpo κατοχύρωσε ένα ενιαίο χώρο πάνω απο 1000τμ για να εξασφαλίσει στα μέλη του την καλύτερη δυνατή παρουσίαση της επιχείρησής τους αλλά κυρίως τη μέγιστη αποτελεσματικότητα απο τη συμμετοχή τους. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η εξωστρέφεια είναι οι βασικοί πυλώνες του ΠΣΕΩ από την αρχή της δημιουργίας του.

Η πιο πρόσφατη δράση του ΠΣΕΩ είναι η δημιουργία ιστότοπου με σκοπό την πιο σύγχρονη επικοινωνία των θεμάτων του στα μέλη του και στο ευρύ κοινό,καθώς και η παρουσίαση και ανάδειξη των μελών του με σύγχρονο τρόπο ακολουθώντας τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής.